SARAJEVO 3 DANA

sarajevo
 1. DAN: SPLIT – RAMA- SARAJEVO                                                                  

Polazak u jutarnjim satima u dogovoreno vrijeme (oko 07:00 h). Vožnja autobusom turističke kategorije autoputem do graničnog prijelaza a potom do RAME.

Po dolasku razgled FRANJEVAČKOG SAMOSTANA, CRKVE GOSPE RAMSKE I ETNOGRAFSKOG MUZEJA U ŠĆITU uz stručno vodstvo.

Muzej Franjevačkog samostana Rama-Šćit na Šćitu otvoren je u obnovljenoj samostanskoj zgradi 2007. godine u povodu obilježavanja dva posebno značajna jubileja za katolički puk Rame – 450 godina od smrti ramskih mučenika i 150 godina od povratka franjevaca na Šćit. Slobodno vrijeme za odmor i individulano ručak u gradu. Vožnja do SARAJEVA. Smještaj hotel 3* u centru grada ili 4* van centra. Odlazak na BAŠČARŠIJU. Večernja šetnja Sarajevom u pratnji vodiča. Predlažemo odlazak u kultni pub Cheer’s. Noćenje.

 1. DAN: SARAJEVO CITY TOUR

Nakon doručka odlazak u razgled grada u pratnji stručnog lokalnog vodiča: VRELO BOSNE (prema želji putnika uz nadoplatu na licu mjesta) SARAJEVSKI RATNI TUNEL ili TUNEL NADE (ulaznica u cijeni), GRBAVICA, MOST GAVRILA PRINCIPA, STADION KOŠEVO, SKENDERIJA, VIJEČNICA, NARODNO KAZALIŠTE, TORANJ AVAZ, a zatim razgled znamenitosti: SEBILJ, GAZI HUSREV-BEGOVA DŽAMIJA, SAHAT KULA, BAŠČARŠIJSKA ĐAMIJA, SARAJEVSKA KATEDRALA, VJEČNA VATRA.. Predlažemo ručak u jednoj od najpoznatijih sarajevskih čevabdžinica „Mrkva“ na Staroj čaršiji ili u nadaleko poznatog „Zelje“, od dobrih restorana tu su i restoran „Pod Lipom“ sa zapadne strane Sebilja, te nesto skuplji restoran „Inat kuća“ uz Miljacku. Po razgledu slobodno vrijeme u gradu. Povratak u hotel te odmor. Predlažemo odlazak u SARAJEVSKU PIVNICU (pored Miljacke, a nasuprot Vijećnice). Noćenje.

 1. DAN: SARAJEVO – MOSTAR – POČITELJ – SPLIT

Doručak te odjava iz hotela. Vožnja do MOSTARA. Odlazak prema starom gradu i do simbola grada STAROG MOSTA. Sagradio ga je turski arhitekt Hajrudin još davne 1557.-1566. godine.  Srušen je 09.11.1993. a obnovljen 2004. i od tada se nalazi pod zaštitom spomeničke UNESCO-ve baštine. Individulano posjet TURSKE KUĆE. Slobodno vrijeme za odmor i ručak u gradu. Polazak prema obližnjem POČITELJU. Razgled gradića koji se smjestio uz rijeku Neretvu, a koji je zadržao tipičnu tursku arhitekturu.  U dogovoreno vrijeme povratak prema Hrvatskoj. Usputna zadržavanja prema želji i potrebi putnika dolazak u  Split u večernjim satima.

CIJENA ARANŽMANA UKLJUČUJE:

– prijevoz autobusom visoke turističke klase na navedenim relacijama

– smještaj u hotelu 3*** u centru  ili  4**** van centra  u Sarajevu na osnovi 2 noćenja s doručkom

– ulaznice za: Tunel nade u Sarajevu, franjevački samostan u Rami,

– sve obilaske prema programu

– licenciranog vodiča pratitelja iz mjesta polaska

– stručnog lokalnog vodiča u Sarajevu i Mostaru,

– putno osiguranje od nezgode u tuzemstvu, zakonom propisanu jamčevinu za turističke paket aranžmane (NN 8/96), osiguranje od odgovornosti, organizaciju putovanja i PDV.

CIJENA  ARANŽMANA NE  UKLJUČUJE:

 • skretanje sa rute
 • jednokrevetna soba uz nadoplatu
 • međunarodno zdravstveno osiguranje
 • osiguranje od otkaza rizika putovanja
 • Turska kuća u Mostaru
 • Vrelo Bosne

BIH – POVRŠINA 1415m2, valuta: konvertibilna marka, stanovništvo: 527. 000 tisuća

SARAJEVO:

Baščaršija je danas glavna turistička atrakcija Sarajeva. Nastala je sredinom 15. stoljeća. točnije 1462. godine.

Ujedno je i najprepoznatljivija sarajevska građevina. Baščaršijom dominira tzv. Sebilj koji predstavlja fontanu s pitkom vodom. Tijekom rata bio je devastiran te današnji izgled duguje obnovi iz 2006. godine. Na Baščaršiji se nalazi nekoliko značajnih zgrada među kojima su najizraženije džamije; Baščaršijska džamija i Gazi Husrev-begova džamija. Baščaršijska džamija jedna je od najstarijih u Sarajevu.


  Hamag EU - Eridan