TOSKANA I FIRENCA

toskana

1.dan SPLIT – BOLOGNA – MONTECATINI TERME                                     

Polazak iz Splita u večernjim satima, cca 22:00. Vožnja autobusom visoke turističke kategorije prema Italiji… Uz usputna zadržavanja prema želji i potrebi putnika u jutarnjim satima dolazak d o najstarijeg sveučilišnog grada na svijetu – Bologne. BOLOGNA je najveći i ujedno i glavni grad italijanske regije Emilia-Romagna. Sedmi je grad u Italiji po broju stanovnika i lociran je u srcu metropolitanskog područja u kojem živi oko milion stanovnika. Dom je prestižnih, kulturnih, ekonomskih i političkih institucija, kao i jedan od najimpresivnijih sajmišnih okruga u Europi. Godine 2000. proglašen je za europsku prijestolnicu kulture a 2006. godine za UNESCOV „grad muzike“. Bologna je jedan od najbogatijih gradova u Italiji, često rangiran kao jedan od najboljih gradova u smislu kvalitete života. Slijedi šetnja gradom gdje ćemo vidjeti: Baziliku Sv. Petronija – Piazza Maggiore – najstarije sveučilište – tornjeve – Neptunovu fontanu. Nastavak putovanja prema Montecatini termama. Dolazak u hotel. Smještaj u hotel 4****.  Večera. Noćenje.

2.dan CINQUE TERRE                                                                                                      

Nakon doručka odlazak do LA SPEZIE, od kuda krećemo vlakom prema nacionalnom parku Cinque Terre – pet slikovitih naselja uvrštenih na UNESCO popis svjetske kulturne baštine. Vožnja vlakom će vam pružiti jedinstven pogled na vapnenačke stijene i azurno plave uvale ligurske obale. Ispred nas je dan satkan od doživljaja i pričica o ovim šarmantnim mjestašcima, a razgled započinjemo odlaskom u RIOMAGGIORE, gradić bogate povijesti koji se ponosi utvrdom iz 15. stoljeća. Nastavljamo do MANAROLE, koja glasi za najljepše naselje Cinque Terre i koja će vas oduševiti pogledom na šarene kućice smještene po kamenim padinama. Slijedi odlazak u VERNAZZU, pitoreskno ribarsko selo sa starom saracenskom utvrdom i brojnim odličnim restoranima, gdje ćemo napraviti pauzu za ručak. Dolazak u MONTEROSSO, šarmantno ljetovalište poznato po najljepšim plažama. Slobodno vrijeme … Povratak vlakom u La Speziu te vožnja do hotela. Večera. Noćenje.

3.dan FIRENZA – LUCCA                                                                                                                   

Nakon doručka odlazak u FIRENZU – glavni grad TOSKANE, svjetsko središte kulture i umjetnosti. Grad leži na rijeci Arno i najpoznatiji je po svojoj srednjovjekovnoj povijesti grada-države Firence, u vrijeme kada je bila središte trgovine i financija te jedan od najbogatijih gradova u Europi, a posebice kao kolijevka talijanske renesanse, o čemu svjedoče brojni gradski spomenici. Godine 1982., UNESCO je uvrstio stari povijesni centar na popis svjetske baštine. Zbog svoje kulturne važnosti, Firencu nazivaju “talijanska Atena“. U njoj su živjele mnoge poznate ličnosti kao što su: Dante AlighieriGiovanni BoccaccioDonatello,obitelji MediciBotticelliNiccolòMachiavelliLeonardodaVinciFilippo BrunelleschiMichelangeloGalileo Galilei i drugi. Poludnevni razgled grada u pratnji vodiča: katedrala – krstionica – Giottov zvonik – crkve Santa Croce – Medičejske grobnice – crkva San Lorenzo – Ponte Vecchio – Piazza Signoria. U slobodno vrijeme možete posjetiti tržnicu s lokalnim proizvodima, popiti šalicu espressa ili čašu chiantia te razgledati neki od brojnih firentinskih kulturnih spomenika ili muzeja. U dogovoreno vrijeme polazak prema LUCCI.

LUCCA – grad Napoleona, Giacoma Puccinija, poznata jer je u njoj potpisan sporazum u kojemu je potvrđena nadmoć rimskog prvog trijumvirata između Cezara, Pompeja i Krasa. Razgled: Piazza dell’Anfiteatro, Piazzale Verdi, Piazza Napoleone, Duomo di San Martino… Povratak u hotel. Večera. Slobodno vrijeme… Noćenje.

4.dan PISA – SPLIT

Nakon doručka odjava iz hotela i vožnja prema PISI. PISA –  jedna od glavnih luka renesansnog doba i glavna suparnica Genove za prevlast nad Ligurskim morem… Razgled grada: Duomo, Torre Pendente, Piazza dei Miracoli… Slobodno vrijeme za razgled katedrale i krstionice te uspon na toranj. U dogovoreno vrijeme povratak prema Hrvatskoj… Uz povremena zaustavljanja prema želji i potrebi putnika dolazak na mjesto polazišta u kasnijim noćnim satima…

 

 

Cijena uključuje:
• prijevoz autobusom visoke turističke kategorije prema programu  (cestarine, parkinzi, check point u gradovima)

 • smještaj u Montecatini Termama u odabranom hotelu u dvokrevetnim i trokrevetnim sobama na osnovi 3 polupansiona
 • boravišnu pristojbu u hotelu
  • razgledavanja prema programu
 • stručnog vodiča u Firenzi
  • vodiča pratitelja tijekom putovanja
  • pripremu, organizaciju i jamčevinu putovanja
  Cijena ne uključuje:
  • ulaznice za muzeje i kulturno – povijesne spomenike

• ulaznicu za NP CinqueTerre (nadoplata  u autobusu)
• dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode
• nadoplata za jednokrevetnu sobu 
• Putno zdravstveno osiguranje (nadoplata)
Popusti:
Djeca do 12 godina starosti u pratnji dvije odrasle osobe u dvokrevetnoj sobi s pomoćnim ležajem 20% popusta. Treća osoba u dvokrevetnoj sobi s pomoćnim ležajem 10 % popusta.
Italija je država na jugu Europe. Sastoji se od poluotoka i dva velika otoka na Sredozemnom moru, Sicilije i Sardinije. Jedinu kopnena granica joj se nalazi na sjeveru, na Alpama, gdje graniči s Francuskom u zapadnom dijelu, Švicarskom na sjeverozapadnom dijelu, Austrijom na sjevernom dijelu, te Slovenijom na sjeveroistočnom Dijelu. Uz kopnene granice ima i morsku granicu s Hrvatskom. Neovisne države San Marino i Vatikan nalaze se unutar teritorija Italije.
Granične, vizne i zdravstvene formalnosti:
Za državljane RH viza za Italiju nije potrebna, ali je za putovanje potrebna važeća putovnica ili osobna iskaznica. Strani državljani dužni su se sami informirati o dokumentima potrebnim za ulazak u određenu zemlju u matičnom Ministarstvu vanjskih poslova ili veleposlanstvu zemlje u koju se putuje. Preporučujemo osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju.
Mogućnosti plaćanja:
• gotovina, netbanking internet bankarstvo, opće uplatnice
• kreditne kartice jednokratno: American Express, Diners, Maestro, Visa, Mastercard, Zaba
– obročno: American 2- 06 rata beskamatno, Diners 2-12 rata beskamatno, Mastercard 2-12 rata beskamatno, Maestro Zagrebačke banke 2-12 rata beskamatno
Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete. Odgovorni organizator: ERIDAN putnička agencija, d.o.o., HR-AB-21-1114166. Polica osiguranja od odgovornosti broj 1399-00036326 i Ugovor o osiguranju jamčevine za turističke paket aranžmane broj 1501-00000602  uplaćena kod Wiener osiguranja. Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji.


  Hamag EU - Eridan