ZAKYNTHOS

ZAKYNTHOS – ANTIČKA GRČKA

ZAKYNTHOS – ANTIČKA GRČKA – DELPHI – METEORA – KALAMBAKA – OHRID – TIRANA

 1. dan: DALMACIJA – VENECIJA…

Okupljanje grupe na dogovorenom mjestu u večernjim satima i polazak prema Veneciji. Vožnja autobusom visoke turističke kategorije uz povremena zadržavanja na putu radi odmora.

2./3. dan: VENECIJA – PATRAS (krstarenje na brodu 2 dana)

Dolazak u VENECIJU. Razgled grada, te vožnja vaporettom. Ukrcaj na luksuzni brod za GRČKU.Check in, carinske formalnosti, te smještaj u kabinama. Zabava na brodu (na brodu se nalazi disco, bazen, sunčane palube, shopping, barovi, …) Dva noćenja na brodu uz 1X doručak i 2X večeru svaki dan.

 1. dan: PATRAS – ZAKYNTHOS (noćenje u hotelu 3*)

Dolazak u PATRAS oko 06:00 sati. Doručak (švedski stol u hotelu). Odlazak prema OLIMPU. Vaš vodič upoznat će vas sa značenjima svih starogrčkih bogova, osjećajte se božanski na «krovu svijeta», mjestu održavanja prvih Olimpijskih igara te razgled. Nastavak putovanja autobusom prema KYLLINIJU. Po dolasku ukrcaj na brod i kraća plovidba do otoka ZAKYNTHOS. Dolazak u grad ZAKYNTHOS ili ZANTE – glavni grad i luka otoka, sa zanimljivom arhitekturom na kojoj se ocrtava venecijanski utjecaj, PLATEIA (TRG) SOLOMOS, CRKVA SVECA ZAŠTITNIKA AGIOS DIONYSIS, MUZEJ BIZANTINSKE UMJETNOSTI… Slobodno vrijeme. U dogovoreno vrijeme polazak za LAGANAS, jedno od turističkih odredišta otoka. Smještaj u hotel 3*. Odmor. Večera u hotelu. Organizirani party uz Dj-a na plaži. Noćenje.

 1. dan: ZAKYNTHOS GRAND TOUR

Nakon doručka obilazak otoka ZAKYNTHOSA. Upoznavanje sa otočnim mjestima i znamenitostima u pratnji vodiča uz zaustavljanja u VOLIMESU – malenom mjestu na sjeverozapadnoj strani otoka, gdje se još uvijek vidi tradicionalna arhitektura i tipični ruralni život – mjesto poznato po domaćim proizvodima i rukotvorinama, koje se može pronaći na ulicama i lokalnoj tržnici. NAVAGIO – foto pauza na jednom od vidikovaca odakle se pruža pogled na najpoznatiju plažu na otoku – AGIOS GEORGIOS… Povratak u hotel. Slobodno vrijeme za kupanje. Večera. PARTY! Noćenje.

 1. dan: ZAKYNTHOS – KORINTH – EPIDAUR – MIKENA – NAVPLION – ATENA (centar grada hotel 3*)

Doručak u hotelu i odlazak u grad ZAKYNTHOS. Napuštamo ovaj čarobni otok brodom – transfer do Kyllinija, te nastavak vožnje autobusom. Putovanje prema KORINTSKOM KANALU i EPIDAURU – jednom od najpoznatijih dijelova antičke Grčke. Posjet svetištu boga ASKLEPIA i čuvenom ANTIČKOM KAZALIŠTU – najakustičnijoj građevini na svijetu. Nastavak putovanja prema MIKENI, razgledavanje arheološkog lokaliteta te ATREJEVE RIZNICE. Odlazak do manufakture grčke keramik. Nastavak vožnje autobusom preko NAVPLIONA. Dolazak u ATENU u večernjim satima. Smještaj u hotel s 3*. Večera. Zabava – disco. Noćenje.

 1. dan: ATENA GRAND TOUR – GRČKA TAVERNA

Doručak. Razgled ATENE, upoznavanje grada uz stručnog locco vodiča i pratitelja putovanja: HADRIJANOVA VRATA, ANTIČKI STADION, PARLAMENT, ATENSKO SVEUČILIŠTE, SINTAGMA, OMONIA, AKROPOLA… Nezaboravne uspomene isprepletene mitovima. Nastavak razgleda šetnjom središnjim dijelom grada: NACIONALNI VRT, ZEUSOV HRAM, MONASTIRAKI, BAZAR (MARKET)… Slobodno vrijeme. Povratak u hotel. Odlazak u najstariji dio Atene – PLAKU gdje ćete provesti večer u jednoj od tipičnih GRČKIH TAVERNI „NEOS RIGAS“ uz tradicionalna jela. Zabava – disco.

 

 1. dan: ATENA – DELPHI – METEORA – KALAMBAKA (noćenje u hotelu 3*)

Doručak u hotelu. Putovanje prema DELPHIMA – razgled grčkog proročišta i svetišta boga Apoleona u pratnji stručnog vodiča. Ugodna vožnja autobusom do METEORE – skupine grčkih pravoslavnih manastira izgrađenih na visokim kamenim liticama koje poput stupova strše u nebo. Obilazak METEORE. Smještaj u hotel 3*. Večera. Noćenje.

 1. dan: KALABAKA – OHRID (noćenje u hotelu 3*)

Doručak u hotelu i polazak prema Makedoniji. Po dolasku u OHRID, razgled grada u pratnji vodiča. Kraći odmor i smještaj u hotel 3*. Party uz jezero ili disco večer. Večera u hotelu. Noćenje.

 1. dan: OHRID – TIRANA – BUDVA…

Nakon doručka odlazak u pravcu TIRANE. Zaustavljanje i razgled grada, kraći odmor. Nastavak vožnje prema Crnoj Gori uz povremena zadržavanja prema potrebi. Dolazak u BUDVU u večernjim satima, organizirana večera u restoranu. Nakon večere nastavak vožnje. Noćna vožnja uz dvd projekcije.

 1. dan: … DALMACIJA

Dolazak u na mjesto polaska u jutarnjim satima. After ekskurzija party u Splitu. Goodbye, radujemo se ponovnom susretu !

U CJENU JE UKLJUČENO: Prijevoz: turističkim autobusom visoke klase na sve destinacije po programu, brodsku kartu u 1/4 unutarnjim tuš-WC kabinama na relaciji Venecija – Patras, povratni brodski transfer Kyllini – Zakynthos. Smještaj u: hotelu 3* na Zakynthosu na osnovi 2 polupansiona, u hotelu 3* u centru Atene na osnovi 1 polupansiona i 1 noćenja s doručkom, u Kalambaki u hotelu 3* na osnovi 1 polupansiona, te u Ohridu u hotelu 3* na osnovi 1 polupansiona. U svim hotelima sobe su dvokrevetne, trokrevetne i četverokrevetne. Extra obroci: doručak x1 i večera  x2 na brodu na putu iz Venecije prema Patrasu, večera u tipičnoj grčkoj taverni – „Neos Rigas“, večera u Budvi na povratku. Ulaznice: za vaporetto u Veneciji, Meteoru, Muzej Akropole, a  sve ostale ulaznice su gratis za učenike srednjih škola (Delfi, Mikena, Akropola, Olympia), za partye na Zakynthosu (dvije večeri)… Stručno vodstvo: lokalni vodič za razglede Zakynthosa, Atene, Meteore i Ohrida. Ostalo: pratitelj putovanja iz mjesta polaska, međunarodno putno zdravstveno osiguranje Coris, jamčevinu za turističke paket aranžmane, organizaciju putovanja i PDV.

 

U CIJENU NIJE UKLJUČENO: Skretanje s rute, ulaznice u muzeje, galerije i sl. Koji nisu navedeni u gornjoj rubrici.

  Hamag EU - Eridan